Brzęk przy odpalaniu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ArekBinek
    Rider
    S_OCP Member
    • 2007
    • 447

Brzęk przy odpalaniu

Złapią 7 czy 8 leszczy dziennie - każdemu dowalą po 5 stówek i faktycznie będzie tak jak napisali - półtora miesiąca i bryka się zwraca ... :evil:
  • Marian
    Ambiente
    S_OCP Member
    • 2006
    • 225

Brzęk przy odpalaniu

Pochhodzi z rozrusznika a w zasadzie z bendixa. Znajomy elektromechanik coś tam już 2 razy smarował, ale po jakims czasie dalej brzęczy. Jest jakis patent czy to pojedynczy przypadek i będę musiał wymienić na nowe :P
    20v

Komentarz

• Piet-Tia
      Drive
      • 2007
      • 67

Chodzi Ci o to, ze podczas krecenia cos Ci halasuje, czy jak juz silnik zapali, to slyszysz zgrzyt?

Ja mam ten drugi przypadek, wiec podlaczam sie z pytaniem do tematu. Mi tez wszyscy mowili, ze to rozrusznik / bendiks, ale w koncu (z innych powodow) mialem wymieniany caly rozrusznik, a zgrzyt (po paru tygodniach ciszy) powrocil.

Moj mechanik obejrzal dokladnie ten rozrusznik / bendiks (w sumie to nie wiem) i twierdzi, ze "jakas czesc", ktora powinna "cos tam odbijac" jest za krotka, i to moze przez to zgrzyta jeszcze chwile po zapaleniu. (cudzyslowia sa przeze mnie, nie przez mechanika - nie pamietam za dobrze) :wink:

Jesli Twoj problem jest taki sam, to moze razem do czegos dojdziemy

PS. Aha, mi tez ostatnio znowu przesmarowal wszystko i mialem spokoj przez jakies dwa tygodnie... ale tylko tyle.

Komentarz

• djczas
        RS
        • 2005
        • 9612

Marian, jeśli chodzi o taki metaliczny jękozgrzyt to tam sie jakaś tulejka w rozruszniku przycina niestety nie mam na to patentu ale pociesze cie ja mam to już kilkadziesiąt tysięcy km zawsze przy odpalaniu taki zgrzyt

Komentarz

• adamos12
          Drive
          S_OCP Member
          • 2005
          • 82
          • Octavia II combi (1Z5)
          • BKC 1.9 TDI PD 105 KM

witam
          mam to samo, było w AsO rozmawiałem ze znajomym mechanikiem mówił aby jeździć

Komentarz

• djczas
            RS
            • 2005
            • 9612

ttt m

Komentarz

Pracuję...